Några av våra gästartister uttalar sig

 • avatar

  Annamia Larsson, valthornist

  "Uppsala Blåsarsymfoniker är en väldigt fin orkester med bra samspel och engagerade musiker. Det var en härlig upplevelse att få musicera tillsammans med en blåsorkester på så hög nivå. Leif Karlsson leder orkestern på ett sätt som verkligen utvecklar musikerna och jag hoppas vi kan jobba ihop snart igen!" (2016-10-23)

 • avatar

  Nils Landgren, trombonist och sångare

  "Att få jobba med Uppsala Blåsarsymfoniker var en stor upplevelse för mig. Deras vänliga men mycket professionella inställning, deras höga musikaliska nivå och samarbetet med Leif Karlsson gav mersmak. Jag hoppas att få träffa alla snart igen och musicera tillsammans!" (2016-04-10)

 • avatar

  Anders Paulsson, sopransaxofonist

  "Uppsala Blåsarsymfoniker har under Leif Karlssons ledarskap utvecklats till en vackert klingande ensemble. Orkestern är värd att uppskattas som hela Upplands stolthet. Det var en stor glädje för mig att få spela med Uppsala Blåsarsymfoniker." (2016-01-17)

 • avatar

  Kristian Möller, Arméns Musikkår

  "UBS är inte bara en fantastisk tillgång i den svenska blåsmusikkulturen. Med sin höga nivå och stora entusiasm är UBS ett utmärkt exempel på att blåsorkestern är en oerhört viktig hörnsten i hela det svenska musiklivet. Den kombination av hög ambition, sprudlande spelglädje och glada människor som finns i UBS är precis det som en gång fick mig att välja musikerbanan. Tack alla!" (2015-10-25)

 • avatar

  Bengt Fagerström, Linnékvintetten

  "UBS är en drivande amatörblåsorkester i Uppsala. Deras ambitionsnivå ligger på en hög nivå. Leif Karlsson lockar fram till ett än bättre musikanteri! UBS har hjärtat för blåsmusiken och spelar med stor glädje. Linnekvintetten vill och kommer att på alla sätt stödja dessa blåsare, samt önskar dem ett gigantiskt Lycka Till!" (2014-10-26)

 • avatar

  Leif Karlsson, dirigent och slagverkare

  "Det är med stor glädje som jag har tackat ja till uppdraget som konstnärlig ledare för UBS. Uppsala Blåsarsymfoniker är ett skönt gäng ivriga musiker som tar musiken på allvar och som ständigt vill utvecklas. Det vill jag vara med om!" (2013-12-22)

 • avatar

  Leif Karlsson, dirigent och slagverkare

  "UBS är en orkester som har etablerat en egen klang och har solister ur de egna leden med individuella uttryck. Vid den nyligen genomförda konserten upplevde jag en koncentration och ett fokus av sällan skådat slag. Jag återvänder gärna till detta sköna gäng." (2013-03-24)

 • avatar

  Håkan Björkman, dirigent och trombonist

  "Det är en stor ära att nu på meritlistan lägga till dirigent för UBS. Jag har haft nöjet att två gånger tidigare spelat som solist med Uppsalas eminenta blåsorkester UBS. Man känner sig stolt som dirigent när det färdiga resultatet överskrider förväntningarna. Utvecklingen från rep till rep var markant. Det var ett kärt arbete att få driva fram en så bra blåsorkester till en lyckad höstkonsert. Ta väl vara på denna juvel av idel engagerade och intresserade musiksjälar." (2012-10-28)

 • avatar

  Mats Janhagen, dirigent

  "UBS är en orkester där man lyckas kombinera spelglädje med hög ambitionsnivå. En orkester som består av musiker med väldigt olika bakgrund där man tillsammans skapar harmoni. Att jag dessutom haft förmånen att få haft flera av dem som värnpliktiga musiker värmer hjärtat ännu mer" (2011-10-30)

 • avatar

  Kent Jonsson, dirigent och trumpetare

  "Jag har haft förmånen att vid två tillfällen dirigera Uppsala Blåsarsymfoniker. Vid dessa tillfällen har orkestern visat stor glädje och musikalisk förmåga. Orkestern består av intresserade och motiverade musiker som producerar intressanta konserter." (2011-05-21)

 • avatar

  Johan de Meij, dirigent och kompositör

  "Working with the Uppsala Blåsarsymfoniker for their 10th Anniversary concert was a tremendous experience: the world premiere performance of their commissioned work SPRING [Overture for wind orchestra] in which I incorporated some Swedish folk tunes was a highly memorable event. I loved the clarity and the fresh and crisp sound of the UBS, and the friendliness and hospitality of the musicians.
  I do hope to be back soon!" (2010-05-22)

 • avatar

  Håkan Björkman, dirigent och trombonist

  "UBS är en av de bästa symfoniska blåsorkestrar vi har i landet. Inställningen i bandet, de många fina dirigenterna, variationsrika program och glädje att musicera. Det klingande resultatet talar för sig själv." (2010-05-22)