Rhapsody in Blue, 28 oktober 2012 kl 18.00

Rhapsody in Blue
Uppsala Blåsarsinfonietta har det stora nöjet att få framföra George Gershwins berömda verk Rhapsody in Blue med Jan Rusz som pianosolist. Rhapsody in Blue korsar gränsen mellan jazz och klassisk orkestermusik och resultatet är ett enastående stycke som har haft stor påverkan på 1900-talets musik. Ur programmet kan i övrigt George Gershwins An American in Paris noteras. Båda dessa verk kommer med sin lekfullhet och rytmik att ge en konsert som måste upplevas! Utöver Gershwins stycken kommer vi även att framföra musik av andra amerikanska kompositörer, bland andra Leonard Bernstein, John Williams och Aaron Copland.

Pianosolisten Jan Rusz har studerat piano vid konservatoriet i Kosice i Slovakien och är numer verksam i Uppsala. Jan har framträtt som pianosolist i många sammanhang och är bland annat medlem av Kungliga Akademiska Kapellet och Heisenberg Piano Multiplet. Uppsala Blåsarsinfonietta har samarbetat med Jan tidigare när Tolga Kashifs Queen Symphony framfördes tillsammans med Uppsala Blåsorkester.

Konserten dirigeras av Håkan Björkman, internationellt prisbelönt trombonist. Han har varit solotrombonist i Kungliga Hovkapellet och är sedan 2011 solotrombonist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Håkan har framträtt som solist med Uppsala Blåsarsinfonietta vid flera tillfällen men detta är första gången han dirigerar orkestern.

Varmt välkomna till konsert den 28/10 kl 18.00 i Missionskyrkan, Uppsala.
Program:

Rhapsody in Blue, George Gershwin

Medverkande