Konsert med Mats Janhagen, 30 oktober 2011 kl. 18:00 i Missionskyrkan

Konserten
Den 30 oktober gav UBS årets höstkonsert under ledning av Mats Janhagen som till vardags är dirigent för Arméns Musikkår. Det blev ett kärt återseende för många av musikerna i orkestern då en stor andel har gjort sin värnplikt under ledning av Mats Janhagen

Mats Janhagen
Mats Janhagen började dirigera amatörorkestrar vid 16-års ålder och debuterade som 19-åring som professionell dirigent med Helsingborgs symfoniorkester. Hans huvudinstrument är valthorn men han har även studerat piano, sång, altfiol samt slagverk. Parallellt med övrig musikverksamhet har han också komponerat och arrangerat musik för olika typer av ensembler. Han studerade komposition för Hans Eklund och Sven-Erik Bäck vid musikhögskolan i Malmö samt dirigering för Robert Reynolds vid University of Michigan. Efter en kortare tid som professionell hornist anställdes han 1984 som kapellmästare vid Regionmusiken i Linköping där han fram till 1989 var chefsdirigent för Östgöta blåsarsymfoniker. 1987-90 var han också konstnärlig ledare för Östersunds serenadensemble vilket bland annat resulterade i en skivinspelning med musik av Peterson-Berger tillsammans med Loa Falkman. Han har också varit teaterkapellmästare och dirigerade ”Fantomen på Operan” på Oscarsteatern i Stockholm. Han har sedan 1989 varit musikdirektör och konstnärlig ledare för Arméns Musikkår men gästdirigerar också vid andra blås och symfoniorkestrar.

Kommentarer och recensioner

  • avatar

    Mats Janhagen, dirigent

    "UBS är en orkester där man lyckas kombinera spelglädje med hög ambitionsnivå. En orkester som består av musiker med väldigt olika bakgrund där man tillsammans skapar harmoni. Att jag dessutom haft förmånen att få haft flera av dem som värnpliktiga musiker värmer hjärtat ännu mer"
Upplands regementes marsch
Lincolnshire Posy
Luftstridskolans marsch (Highschool Cadets)

-PAUS-

Far and Away
Highland Cathedral
Riverdance
Upplands Flygflottiljs marsch

Medverkande