Konsert med Bengt Hallberg, 21 maj 2011 kl. 18:00 i Missionskyrkan

Konserten, som blev mycket välbesökt, föregicks av en artikel i UNT som senare också publicerade en recension. Bengt blev en mycket uppskattad gäst och han och orkestern fick stående ovationer efter sista stycket.
Artikeln och recensionen kan man läsa under följande länkar:

Artikel
Recension

Konserten
Bengt Hallberg har återvänt till konsertestraden efter nio års uppehåll. Den 21 maj är det andra gången som han uppträder i Uppsala efter sin come back och uppträder nu tillsammans med en av landets mest ambitiösa blåsorkestrar. Programmet består av originalmusik för symfonisk blåsorkester, musik för symfonisk blåsorkester och piano av Bengt Hallberg, jazz och folkvisebearbetningar.

Bengt Hallberg
Pianist, kompositör, arrangör och ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Bengt Hallberg är en av landets mest mångsidiga musiker. Som ung pianist bidrog han till att placera Sverige på världskartan. Hans personliga spel, med klassiskt anslag och oemotståndligt sväng, rymmer såväl enkelhet som intrikat musikalisk rikedom. Som pianist har han framträtt solo och i olika ensembler, allt ifrån duo till storband och symfoniorkester. Som kompositör och arrangör har han en genrebredd och ett konstnärskap som täcker såväl det jazzmusikaliska fältet som den klassiska musiken. Vid sällsynta - och därför högtidliga - tillfällen har han också framträtt som dragspelsvirtous. Hallberg bygger sin musik på en solid svensk grund, där nationalromantiska drag är framträdande. Hans bredd och musikaliska mångsidighet har resulterat i körararrangemang, populärmusik samt film- och TV-musik. Hans verk ingår i det musikaliska kulturarvet.

Kent Jonsson
Kent är en eftertraktad gästdirigent på hög nationell nivå. Kent Jonsson leder Stockholm Brass och har tidigare dirigerat Solna Brass men även Uppsala Blåsarsinfonietta. Till vardags är han solotrumpetare i Kungliga Hovkapellet och medlem av Stockholm Sinfonietta.

Kommentarer och recensioner

  • avatar

    Kent Jonsson, Dirigent

    "Jag har haft förmånen att vid två tillfällen dirigera Uppsala Blåsarsinfonietta. Vid dessa tillfällen har orkestern visat stor glädje och musikalisk förmåga. Orkestern består av intresserade och motiverade musiker som producerar intressanta konserter."

  • avatar

    Gunnar Tibell, UNT

    "Orkestern visade genast sina kvaliteter och att deras spel skulle fylla kyrkorummet med välljud hade nog alla väntat sig."
Program kommer inom kort...

Medverkande