Carmina Burana

Lördag 14 mars 2015, kl. 18:00, Idrottshuset Enköping

Söndag 15 mars 2015, kl. 18:00, Uppsala Konsert & Kongress, stora salen

Information om konserten på UKK:s hemsida.

Storslaget, vackert och livsbejakande! Carl Orffs praktverk lämnar ingen oberörd. En fysisk upplevelse utlovas i denna manifestation – på scenen står 200 personer: Enköpings Kammarkör, Vindhemskören, Vokalensemblen Uppslaget, Barnkör och Uppsala Blåsarsinfonietta.

Olle Persson Karin Ingeback Peter Melin

Baryton: Olle Persson        Sopran: Karin Ingebäck     Dirigent: Peter Melin

Lördag 14 mars, kl 18:00, Idrottshuset Enköping
200 kr, förköp Gestbloms Bokhandel, Johanssons Kök & Present och Eventbrite.se

Söndag 15 mars, kl 18:00, Stora Salen Uppsala Konsert och Kongress
Biljetter via Ticnet, 250 kr, med UNT-kort 200 kr

VARMT TACK TILL VÅRA HUVUDSPONSORER:

Husikens Hus Vänner  logo PMS liten vekt

 

Carmina Burana är skrivet för kör och orkester med texter hämtade ur dikter från 1100- och 1200-talen som hittades nedtecknade i en tysk medeltida handskrift. I Carl Orffs tonsättning blev detta den mest varierade och märkvärdiga samling av medeltida poesi som tonsatts. Den spänner över satir, parodi, kärlekssånger, vårsånger, naturlyrik och hängiven religiositet. Verket är Carls Orffs mest kända och räknas även som hans genombrott.

Olle Persson, barytonsolist, tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Han har medverkat i en mängd uppsättningar på bland annat Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Malmö Opera, Drottningholmsteatern, Folkoperan, Norrlandsoperan och på snart sagt alla betydande scener i Norden.

Karin Ingebäck, sopransolist, tillhör Sveriges ledande lyriska sopraner. Hon har bland annat framträtt på Berwaldhallen, Stockholms konserthus, Göteborgs konserthus, La Monnaie i Bryssel, Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Musikteatern i Värmland och Drottningholm.

Uppsättningen är ett samarbete mellan Enköpings Kammarkör, Vindhemskören, Vokalensemblen Uppslaget och Uppsala Blåsarsinfonietta. Tre körer som alla leds av Peter Melin och som ofta samarbetar i större verk. Uppsala Blåsarsinfonietta bildades år 2000 av unga blåsmusikentusiaster som ville framföra originalmusik för blåsorkester. Idag är de en uppskattad del av musiklivet i Uppsala och välkända för publiken.

CBbild-ram